Pyszny bigos z oryginalną przyprawą

 

Po ukończeniu szkoły postanowiłam spędzić trochę czasu za granicą. Pracowałam w wielu restauracjach w Wielkiej Brytanii i dzięki temu poznałam czym jest smak i jak przygotowywać niektóre potrawy. Po kilku latach wróciłam do Polski i otworzyłam własny lokal gastronomiczny.

Kompozycja przypraw w tradycyjnym bigosie

przyprawy do bigosuPopularność moich dań była ogromna. Bardzo lubiłam  tworzyć potrawy kuchni polskiej, ponieważ ta była najbliższa mojemu sercu. Oprócz przygotowywania dań, specjalizowałam się także w tworzeniu oryginalnych połączeń ziół i roślin, które dodawałam do potraw. Wkrótce, otworzyłam kolejny biznes, gdzie sprzedawałam swoje kompozycje ziół. Nasze smaczne przyprawy do bigosu stały się prawdziwym hitem sprzedaży. Byłam dumna z tego, że były one tworzone naturalnie i nie posiadały żadnych wzmacniaczy. Do każdej torebki przyprawy wrzucałam ususzoną kolendrę, kminek z najlepszych upraw, polski wspaniały czosnek, a także aromatyczny majeranek, liść laurowy oraz ziele angielskie. Całość była pakowana w oryginalne opakowania, tak, aby cały aromat został wewnątrz. Często również w swojej restauracji wykorzystywałam tę przyprawę, która wzmacniała walory smakowe. Wyjątkowa kompozycja ziół i suszonych warzyw świetnie uzupełniała się we wszystkich daniach z kapusty dając im wspaniały aromat oraz nietuzinkowy aromat. Dzięki temu, moje dania zyskały popularność, a tradycyjny polski bigos w mojej restauracji smakował wyśmienicie. Tworzenie przypraw stało się moją prawdziwą pasją, którą wykorzystywałam w codziennej pracy.

Uwielbiam pracę w gastronomii. Cieszę się, że posiadam także smak oraz intuicję, które pozwalają mi tworzyć unikalne kompozycje smakowe. Dzięki dodaniu suszonych warzyw i ziół do wielu polskich dań, tworzę oryginalne połączenie, które smakuje bardzo dobrze i sprawia, że tradycyjne dania zyskują nowe oblicze.