Wielu z nas ceni sobie naturalne właściwości warzyw i owoców. Lubimy je spożywać na surowo oraz w różnego rodzaju napojach i przetworach. Przy zakupie należy jednak pamiętać o kilku wskazówkach, które pomogą nam wybrać odpowiedni i zdrowy napój bez sztucznych dodatków.
Właściwości soków jabłkowych tłoczonych
Napoje owocowe są bardzo smaczne i korzystnie wpływają na nasze zdrowie. Zdrowe koktajle można przygotować z każdego rodzaju owocu, lecz można również skorzystać z gotowych produktów, które są dostępne w wielu sklepach. Bardzo popularne soki jabłkowe tłoczone zawierają mnóstwo cennych składników i witamin, które korzystanie wpływają na układ odpornościowy człowieka. Producenci soków tłoczonych wytwarzają napoje w specjalnych maszynach, bez użycia wzmacniaczy smaku i innych chemicznych dodatków. Opakowania soków wytwarzane są ze specjalnych materiałów pozwalających zachować świeżość nawet do tygodnia, a walory takiego soku są z pewnością nieocenione. Warto wiedzieć, że w naturalnym soku tłoczonym z polskich jabłek znajduje się bardzo bogata grupa witamin, mnóstwo przeciwutleniaczy oraz związków chroniących przed nowotworami. Ponadto, soki te bogate są w składniki przeciwalergiczne, a brak prostego cukru powoduje, że napoje mogą być spożywane przez wszystkich. Warto zwrócić uwagę na sam proces wytwarzania tego naturalnego specyfiku, ponieważ tłoczenie jest metoda uzyskiwania soku z owocu poprzez rozdrabnianie. Dzięki tłoczeniu owoce zachowują wszystkie właściwości odżywcze i pozbawione są konserwantów. Na półce sklepowej warto szukać soków naturalnych, które są korzystne dla naszego zdrowia i pomagają w walce z różnego rodzaju infekcjami i wirusami.
Dbając o zdrowie i urodę, warto wybierać napoje naturalne. Proces produkcji odbywa się w specjalnie do tego przystosowanych urządzeniach, a dzięki temu owoce zachowują wszystkie właściwości zdrowotne i nie zawierają szkodliwych dla zdrowia konserwantów czy barwników.